Vill se starkare band mellan församling och företagande

Vill se starkare band mellan församling och företagande

Stephen Balagadde från Stockholm drömmer om att förändra samhället i en positiv riktning, genom eget företagande där vinsten går tillbaka till verksamheten, så kallade sociala företag.

– Det finns många olika typer av företag, men en form som inte uppmärksammas så mycket i dag, och de är ideella företag, en ekonomisk förening, kooperativ som till exempel Myrorna, berättar Stephen.

Hösten 2015 gick han Focus Business School (FBS) i Stockholm. Han är utbildad inom vård och administration, och menar att kursen gett honom ökad förståelse för företagande.

– Det behövs mer företag. Det var roligt att möta människor i FBS som vill starta företag för att tjäna Gud. Det var nytt för mig i början, att kristna kan ha och driva företag, säger han.

– Kursen lärde mig att det inte är omöjligt, om än svårt, att starta och driva företag. Jag drömmer om att se fler församlingar engagera sig i Sociala företag, jag brinner för detta, och tror att det är vägen framåt för samhället, och för Sverige i stort, tillägger han.